Over ons en de historie van Metselbedrijf Schilthuis

Op dit moment (2017) zijn ‘we’ een eenmanszaak die samenwerkt met vakkundige ZZP-ers en bedrijven uit de regio. Eigenaar Egbert Jan Schilthuis krijgt administratieve ondersteuning van zijn echtgenote Janneke en geniet nog van de trouwe raadgevingen van zijn vader, de vroegere vennoot J. Schilthuis sr.
Ons metselbedrijf kent een lange historie, waarbij de vakkennis voor het metselen reeds meerdere keren van generatie op generatie is doorgegeven. Dat resulteerde in een ambitieus bedrijf, waarbij netheid en efficiënt werken zeer belangrijk gevonden wordt.

Naast het bouwen van moderne woningen, een aanbouw of bedrijfspand, wordt met veel plezier en vakkennis een oud pand prachtig gerestaureerd!

Vanaf het jaar 2014 stond ons bedrijf voor een nieuwe uitdaging: samenwerking met de NAM / CVW en woningeigenaren, op weg naar herstel van aardbevingsschade en veilige woningen. Zo kunnen eigenaren en adviesbureaus ook op dit gebied rekenen op onze deskundigheid!
Samen met circa 12 andere bedrijven in de bouw in Noord Oost Groningen (VBOG) komen wij op voor de belangen van kleine, van oudsher in de regio gevestigde bouwbedrijven. Vanuit deze positie schuiven wij regelmatig aan bij grote bedrijven, instanties en politiek.

Foto's van lang geleden

Op deze foto uit 1928 wordt door de drie broers, Harm, Hendrik en Egbert Schilthuis aan een sluis in Dijkshorn gewerkt, in opdracht van het Waterschap Hunsingo. Twee van hun nazaten, de neefs Henk en Jan Schilthuis, hebben het metselbedrijf Schilthuis in maart 1965 officieel opgericht. Er is een tijd geweest dat zij 15 werknemers in dienst hadden. Later kwam Jan zijn zoon Egbert Jan ook in de VOF.
Foto is overgenomen uit "Fotoboek ten Boer"
Uitgave: Profiel, Bedum.
Tel. 050-3013636
Pastorieboerderij “De Weem” in Westeremden is vanaf 1974 door Henk Helmantel gereconstrueerd naar hoe het in vroeger tijden er heeft uitgezien. Jan en Henk Schilthuis hebben eraan meegewerkt. Henk Helmantel is een beroemd schilder en heeft er zijn atelier en expositieruimte. Jan sr. vertelt nog met passie over zijn werk hier, over hoe zij zonder draadje moesten metselen, omdat het pand direct na de renovatie toch weer ‘oud’ moest lijken.